3D Simulering | Professionel CFD & FEM simulation ➞ RPU.dk
15641
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15641,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

3D Simulering

Styrkeberegning og Flowanalyse

Nedenfor en række eksempler på opgaver jeg har ydet ressourcer til, samt en generel beskrivelse af fordelene, der kendetegner anvendelse af FEM og CFD simulering gennem et udviklingsforløb.

FEM

Finite Element Modelling

FEM analyser er anvendt i forbindelse med f.eks. kostoptimering på forskellige plast-, stål og aluminiumkomponenter. På masseproducerede komponenter kan selv de mindste justeringer ses på bundlinien i form af store besparelser på materialer og f.eks. kortere cyclustider i en plaststøbeproces. Styrke og stivhedsanalyser er også foretaget ved hjælp af  SolidWorks Simulation på “assembly-niveau” i en række forskellige komponentsamlinger, for at analysere produkter i sin helhed. Dette for at sikre fuldt overblik over de samlede lasters indvirkning på konstruktionen.

Eksempel på FEM simulering med max. stress spændinger vist visuelt
SolidWorks Flowsimulation - eksempel på rapport udarbejdet i programmet

CFD

Computional Fluid Dynamics

 

SolidWorks Flowsimulation har jeg bl.a. anvendt til at beregne teoretisk kapacitet/volumen gennem et ventilationssystem med blæsere og regenereringsmoduler (varmegenvinding). Ydeevnen fra ventilatorer kan indtastes i simuleringen som ”fan-curves” ud fra datablade fra leverandøren. Resultatet blev bl.a. brugt til at fastslå om en standard ventilatorstørrelse stadig gennem en udvidet kanalgeometri overholdt kravene til luftskifte i m3/h. CFD simulering er også anvendt til simulering af vindbelastninger og deraf følgende kraftpåvirkninger på forskellige bygningskomponenter og deres forankring i tagfladen.

Hvorfor simulere?

Kostoptimering og reduceret miljøbelastning

3D Simulering giver et klart billede af hvor eventuelle svagheder er lokaliseret, og dermed mulighed for enten at øge godstykkelser, ændre materiale, eller konstruktivt/geometrisk at forstærke produktet. Det er ofte en kombination, og kan med fordel afklares via simuleringer før prototyper fremstilles, tests udføres og 0-serie produktionen startes.

Den anden vej rundt kan der spares mange penge på at barbere overflødigt materiale væk fra et eksisterende produkt, og slanke det i henhold til resultaterne af simuleringen. Det reducerer miljøbelastningen, sparer tid og øger bundlinjen. Et skifte fra ét materiale til et muligt billigere alternativ, kan ligeledes undersøges og bekræftes i en FEM-analyse.

CFD SolidWorks Flowsimulering eksempel - luftstrøm og trykforhold omkring en Formel 1 frontvinge.
Undervisning i SolidWorks
Udtalelse fra kunde

Undervisning i SolidWorks

Ulrik Hasager - Production manager/Produktionschef, Lyngsøe A/S - lyngsoe.dk

"Vi har med stor glæde anvendt Sten som underviser i SolidWorks. Sten er god til at formidle sin store SolidWorks erfaring videre baseret på igangværende projekter i vores virksomhed."

5 / 5 stjerner

Kontakt mig for en uforpligtende samtale hvor vi kan drøfte jeres behov.